Jobba hos oss!

Stacks Image 228

Spårsvetsare

Som spårsvetsare arbetar man med nybyggnation, underhåll och felavhjälpning på järnväg och spårväg. Arbetet innebär stor variation med flertalet olika arbetsmoment, såsom växelbyten, rälsbyten, liksom att åtgärda rälsbrott och solkurvor.

Spårteknisk svetsning är ett kvalificerat arbete. Räler ska svetsas samman och slipas så att skarvar inte märks när spårgående fordon passerar. Detta är ett arbete som kräver hög precision, samtidigt som kraven på kvalitet och utförande är väldigt höga. Dagens spårgående trafik med trängsel på spåren, höga hastigheter och tunga laster ställer höga krav på spårets uppbyggnad och dess komponenter, viktigt är också att det underhålls på rätt sätt. Det är främst tre olika svetsmetoder som används i vår verksamhet..
Termitsvetsning, formsvetsning och påläggssvetsning.

Bantekniker

Som bantekniker arbetar man bland annat med att justera ballast, byta slipers, byta räler, inmätningar och kontrollmätning av spåret, byta växlar, röja vegetation och snöröjning. 
Ofta är det underhåll och felavhjälpningar i spåranläggningen, men även nybyggnation och utbyte av spårdelar ingår. Kvalificerade bantekniker arbetar även med att kapa, skära och slipa räler samt termitsvetsa.
Att vara bantekniker hos oss är oerhört spännande. Det är ett mycket varierande, roligt och socialt arbete då man oftast arbetar i nära samarbete och tillsammans med andra teknikgrenar. Man kan också vidareutbilda sig till andra banarbetssyrken såsom växelbyggare, spårsvetsare eller besiktningsman av spåranläggning
Säkerheten inom järnvägen är viktig och säkerhetsutbildning är ett måste.

Stacks Image 230
Stacks Image 232

Underhållstekniker

I rollen som underhållstekniker förvaltar man anläggningens infrastruktur samt tillhörande utrustning.

  • I arbetsuppgifterna ingår bland annat.
  • Halkbekämpning
  • Komponentbyten
  • Spår- och hållplatsunderhåll
  • Mekanisk vegetationsreglering
  • Vintertjänster

Kontakta oss!

Processing...

Certifiering

ISO - 3834-2 Spårsvets

Fakturaadress

Aarsleff Rail AB
Bergavägen 11
254 66 Helsingborg
faktura@aarsleffrail.se

Kontakt

minpost

Besöksadress

Bergavägen 11
254 66 Helsingborg

Norden

Aarsleff Rail A/S
www.aarsleffrail.com
Aarsleff Rail AS
www.aarsleffrail.no

© Aarsleff Rail AB 2022          Sidan uppdaterad 2023-12-24